3D tisk kovine

Tisk kovine zajema širok spekter združenih tehnologij za doseganje vrhunskih rezultatov. V sklopu rezkalnega centra uporabljamo tiskalnike z PBF (Powder bed fusion) tehnologijo, ki je danes standard v 3D tiskanju kovinskih delov.

Nudimo lasersko tiskanje s tiskalnikom EOS M 100, ki uporablja postopek DMLS® (Direct Metal Laser Solidification) in E PLUS M150, ki uporablja postopek MPBF (Metal Powder Bed Fusion) za neprimerljivo kakovost v proizvodnji kovinskih ogrodij. Mikrostrukturirana površina ogrodij z resolucijo tiska do 30 µm zagotavlja izjemno natančne konstrukcije brez notranjih napetosti. Izredno močan laser poskrbi za neprimerljivo gostoto materiala z odlično natezno trdnostjo. Poleg tega se, zaradi tehnologije nadzora prahu, kakovost komponent samodejno nadzira in je konstantna.

Kakovost in stabilnost žarka ter 200-vatna moč zagotavljajo optimalne in dosledne pogoje za proizvodnjo visokokakovostnih komponent. Majhna laserska točka z odlično ločljivostjo je idealna za izdelavo zelo zapletenih in občutljivih delov. Tiskalnika EOS M 100 in E PLUS M150 sta idealna za tisk zobnih kron in mostičkov, kot tudi drugih medicinskih pripomočkov.

Glavne prednosti naših tiskanih konstrukcij:

  • Najboljše lastnosti materiala z odlično gostoto kovine
  • Konstrukcija brez napetosti za brezskrben nanos keramike
  • Odlično prileganje
  • Nadzorovan in konstantno kakovosten delovni proces

 

Materiali